Guardian anmelder sammenligner rabbiner shmuley boteach til HBO’s ‘nazistiske’ samarbejdspartner

En tv-anmeldelse i The Guardian sammenligner Rabbi Shmuley Boteach, en livslang anti-folkedrab aktivist, til en fiktiv rabbiner i HBO’s The Plot Against America, der samarbejder i anledning af en nazistisk-lignende, antisemitiske regime i USA.

Anmeldelsen, skrevet af Charles Bramesco, sammenligner Boteach til rabbi Lionel Bengelsdorf, en karakter, der støtter Charles Lindbergh, den banebrydende pilot, hvis modstand mod USA’s engagement i Anden Verdenskrig, og antisemitiske fordomme, inspirerede Philip Roths dystopiske roman fra 2004 om en profascistisk amerikansk præsident.

SkuespillerJohn Turturro spiller Bengelsdorf i HBO’s tv-tilpasning af Roth’s bog.

Bramesco skriver om Boteach (oprindelige vægt):

Han [Turturro] spiller som en brændende kommentar om folk som Rabbi Shmuley Boteach, en verdensomspændende shanda cozying op til præsident Trump i den formodede tro på, at han vil blive fritaget fra det had, der nu er seedet. Han repræsenterer en betydelig jødisk komponent i Trumps base, hardline konservative overbevist om, at han vil have deres ryg.

Udtrykket “shanda” er et jiddisch ord, der betyder “skam”, hvilket tyder på offentlig skændsel. Den er ofte blevet brugt af jødiske venstreorienterede til at henvise til jøder, der støtter præsident Donald Trump.

Boteach arbejdede tæt sammen med den afdøde nobelpristager og Holocaust overlevende Elie Wiesel, og har skrevet udførligt – herunder for Breitbart News – om emner som fordomme og folkedrab.

Hans klummer for Breitbart omfatter overvejelser om læren af folkemordet i Rwanda; kritik af tidligere homofobiske udtalelser fra sen Chuck Hagel (R-ND); fortaler for menneskerettigheder i Nordkorea; lidenskabelige fordømmelser af det qatarske regimes bestræbelser på at bejle til amerikanske jødiske ledere; og modstand mod Kina, blandt andre emner.

Boteach er republikaner og har støttet Trump for hans politik, især om Israel og jødiske anliggender. Han har forsvaret Trump mod påstande om antisemitisme – og har også kritiseret Trump for hans tidligere kontroversielle retorik.

Bramesco forklarede ikke, hvorfor han så paralleller mellem Boteach og Bengelsdorf. Bramesco besvarede ikke en anmodning om bemærkninger.

Boteach fortalte den jødiske Journal tirsdag, at han overvejer sagsanlæg mod The Guardian over Bramesco’s gennemgang:

“Hvad de ikke kan gøre, er at sige, at en ikke-ukendt rabbiner … der har brugt sit liv på at fremme Holocaust uddannelse, rwandiske folkedrab bevidsthed … en rabbiner, der har været banebrydende african american og jødiske relationer, en rabbiner, der har været banebrydende i det ortodokse samfund LGBTQ rettigheder og sidste år hædret Caitlyn Jenner med vores højeste for alt, hvad hun har gjort for at kæmpe for Israel, hvad de ikke kan gøre, er at sige, at der er en fascistisk, neo-nazistiske, anti-semitiske rabbiner bliver portrætteret i en fiktiv drama på HBO, og at rabbiner i det virkelige liv er Rabbi Shmuley Boteach, “Boteach sagde. “Det er ren injurier.”


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *