Ellen Page siger Trump spørgsmålstegn ved klimaændringer ‘ødelægger verden’

Skuespillerinden Ellen Page siger, at præsident Donald Trump og Canadas premierminister, Justin Trudeau, er skyldige i “miljøracisme”. Hun beskyldte Trump for at “ødelægge verden” med sin klimapolitik.

Page, der får sin instruktørdebut med Netflix-dokumentaren There’s Something in the Water, fortalte Variety, hvordan hun blev inspireret til at lave filmen af Dalhousie University professor Ingrid R. G. Waldrons bog There’s Something in the Water: Environmental Racism i Indigenous & Black Communities.

“Miljøracisme er i bund og grund den uforholdsmæssige placering af lossepladser, farlig industri, osv., sat ved siden af indfødte og sorte og andre marginaliserede samfund,” Ellen Page forklarede. “Det handler også om den langsomme reaktion fra regeringen.”

Den Juno skuespiller, der er canadisk, inkluderet optagelser i hendes dokumentarfilm af Justin Trudeau blive konfronteret med kvindelige aktivister imod opførelsen af Alton Gas naturgas lagerfacilitet nær Shubenacadie River.

“Han er ikke gør et meget godt stykke arbejde, især med hensyn til miljøspørgsmål, der påvirker oprindelige folk, og meget støtte selskaber, der invaderer lander i oprindelige folk,” sagde hun om den venstreorienterede leder. “På trods af at erklære en klima nødsituation, [han] fortsætter med at støtte disse selskaber. Det er utroligt uheldigt. Jeg håber bestemt, at det ændrer sig.”

Under interviewet tog Page også sigte på præsident Trump, der modsat Trudeau fortsat er skeptisk over for klimaalarmisme og i 2017 trak USA ud af klimaaftalen fra Paris.

“Det er ødelæggende. Det ødelægger verden. Det ødelægger fremtiden. Det sker lige nu,« sagde Page om Trump. “Igen, det er uforholdsmæssigt påvirker marginaliserede mennesker i USA, Canada og i så mange steder i verden. Det er overvældende for mig, at dem med magt og indflydelse og betydelig rigdom ikke ønsker at gøre alt, hvad de kunne for at stoppe dette.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *